Ngoni da lia tu kota di seberang itu?


…title… Di suatu malam yang sunyi dan senyap ada tu tiga orang pokpok (setan yang biasanya makan bayi atau oroknya) da bacarita mo cari tau sapa da lebe jago. Pokpok1 : “Eh,coba torang tiga baku uji sapa dang yang lebe jago.” Pokpok2 & Pokpok3 : “Boleh,ngana pe kira torang mo tako” Kong sudah dorang tiga … Continue reading

Ortuku nggak setuju. Beda agama


…Ortuku nggak setuju. Beda agama… Ujeng : “Eh, Wan, kalo gak salah dulu kamu pacaran sama Oci. Kenapa gak jadi menikah?” Iwan : “Ortuku nggak setuju. Beda agama. Eh, kamu sama Mira, gimana?” Ujenk : “Ortuku gak setuju. Beda etnik.” Temen ketiga, Ikin diam. Ujenk dan Iwan menatapnya.Berdua tanya, “Eh, Kin, gimana hubunganmu sama Mella, … Continue reading

abis mama bilang tunggu oto lewat


…abis mama bilang tunggu oto lewat… Pagi-pagi itu alo yang umur 9 taon, kebetulan lagi libur skolah minta ijin pa mama Alo : “ma kita mo pi bermaeng dulu pa ungke perumah…..” Mama : “eh alo….. ngana so sumokol?” Alo : “sudah mama…..eleh papa pe nasi for dikobong ta so ambe akang sadiki….” Mama : … Continue reading

kumpulan Cerita humor kumpulan Cerita lucu kumpulan Ceita Pendek


… kumpulan cerita Lucu … kumpulan Cerita humor Cerita lucu Kumpulan Cerita Pendek singkat dan segar, buat rilex dan refreshing dengan humor segar. AFS – American Fertukaran Selajar AFS – American Fertukaran Selajar Waktu kelas satu SMA, ketika Meilando ngajak ikut test Read More Melinda dee.. Aku..dan Susunya.. Melinda dee.. Aku..dan Susunya.. Kaget aku ketika … Continue reading

Opa trimakase banya neh so tolong akang torang pe anak


…Opa trimakase banya neh so tolong akang torang pe anak… Waktu Km Kambuna sandar di pelabuhan Bitung,banyak skali penumpang yang da nae dari pel bitung, saking banyak penumpang nae kong banhyak juga keluarga penumpang ba antar,jadi Km kambuna fol deng orang. Sampe saat somo berangkat banyak penumpang kapal baku dada-dada deng keluarga yang da ba … Continue reading